Uutiset

Suomalaisen animaation suurkatselmus Hiroshimaan

 

(27.6.2008)

Suomalainen animaatioelokuva esittäytyy kattavasti Hiroshiman kansainvälisellä animaatioelokuvafestivaalilla elokuussa. Festivaalin johtaja Sayoko Kinoshita vieraili keväällä Suomessa tutustumassa paikalliseen animaatiotarjontaan, innostui näkemästään ja on nyt koonnut erikoisohjelmistoksi lähes sadan suomalaisen animaatioelokuvan kokonaisuuden. Suomalaisia animaatioelokuvia ei ole koskaan esitetty Japanissa näin laajasti.

Mukana on pitkää ja lyhyttä animaatiota, lasten ja aikuisten elokuvia, Turun taideakatemian oppilastöitä, mainos- ja musiikkivideoanimaatioita. Ohjelmistossa nähdään kattavasti eri animaatiotekniikoita, kuten käsin piirrettyjä, 2D- ja 3D-animaatioelokuvia.

Elokuvien tekijät ja tuotantoyhtiöt vaihtelevat yksittäisistä taiteilijoista suurempiin, uusiin animaatiostudioihin.

Hiroshiman kansainvälinen animaatioelokuvafestivaali järjestetään joka toinen vuosi. Nyt 12. kertaa järjestettävän tapahtuman päivämäärät ovat 7.–11.8.2008.

Animaatioklinikka on osallistunut tapahtuman toteuttamiseen yhdessä Suomen elokuvasäätiön ja tuotantoyhtiöiden kanssa. Myös AVEK on tukenut suomalaisen animaation katselmusta.

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu