Uutiset

Wallin lupaa lisäpotista tasokorotuksia muun muun muassa kotimaisen elokuvan tuotantoon

 

(19.5.2008)

Taiteelle kymmeniä miljoonia euroja lisää rahaa lähivuosina.

Kulttuuriministeri Stefan Wallinin (r) mukaan taiteelle on tulossa valtiolta lähivuosina kymmeniä miljoonia euroja lisää rahaa. Ministeri lupaa lisäpotista tasokorotuksia muun muassa kotimaisen elokuvan tuotantoon ja vapaan taidekentän toiminnan tukemiseen.

- Opetusministeriössä kootaan parhaillaan ensi vuoden budjettia, joka tulee elokuussa budjettiriiheen. Povaan jo ensi vuonna - ja sen jälkeenkin
- määrärahan kasvua, Wallin sanoo.

Syynä taiteen määrärahojen kasvuun on hallituksen taannoinen päätös tulouttaa veikkausvoittovarojen ylijäämärahastosta 65 miljoonaa euroa edunsaajille, minkä lisäksi veikkauksen normaalisti tuloutettavaa summaa korotetaan vuosittain 6-7 miljoonalla eurolla.

- Tämän vaalikauden kokonaislisäys taiteelle, tieteelle, liikunnalle ja nuorisotyölle tulee olemaan reippaasti yli 100 miljoonaa euroa, mikä on historiallisen paljon, Wallin laskee.

Kun veikkausvoittovarat jaetaan edunsaajille jakosuhdelain mukaan, taiteen osuus potista on ainakin 38 miljoonaa lisäeuroa.

Taiteen rahoitusta kasvattaa myös edellisen hallituksen tekemä valtionosuusuudistus, joka lupaa teattereille, orkestereille ja museoille yhteensä 50 miljoonaa lisäeuroa. Wallin on toistuvasti kehottanut kuntia kohdistamaan korotukset taidelaitoksille, mutta ainakaan ministerin kotikaupunki Turku ei ole luvannut noudattaa neuvoa.

- Kyllä minä odottaisin, että eurooppalaiseksi kulttuuripääkaupungiksi päässyt Turku käyttäisi kaikkia valtion kulttuuriin tarjoamia rahoja täysimääräisesti juuri tähän tarkoitukseen, Wallin kommentoi.

(Turun Sanomat 16.5.2008)

 

Lue lisää
Turun sanomat »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu