Uutiset

ARTO HALOSEN ELOKUVIEN RETROSPEKTIIVI THESSALONIKIIN

 

(4.3.2008)

Thessalonikin maineikas dokumenttielokuvafestivaali Kreikassa, tulee esittämään Arto Halosen Tribuutin eli retrospektiivin Halosen dokumenttielokuvista maaliskuussa pidettävällä festivaalillaan.

Festivaali esittää Halosen uuden Pyhän kirjan varjo -elokuvan festivaalin pääsarjassa ja sen lisäksi seitsemän Halosen aiempaa dokumenttielokuvaa. Esityssarjassa ovat mukana Veren perintö (1994), Karmapa – Jumaluuden kaksi tietä (1998), Unelmoija ja unikansa (1998), Taivasta vasten (2000), Tynnyrimies (2004), Kuuban valloittajat (2005) ja Pavlovin koirat (2006).

Thessalonikin festivaali julkaisee myös Halosen töihin liittyvän kirjasen, johon on pyydetty artikkelit kanadalaiselta elokuvajournalistilta/ohjaajalta Peter Wintonicilta, kreikkalaiselta elokuvatoimittajalta Despina Pavlakilta sekä suomalaiselta Filmihullu-lehden toimittajalta Eero Tammelta. Lehdistötiedotteessaan Thessalonikin dokuementtielokuvafestivaali analysoi Halosta seuraavasti: Arto Halonen on yksi tärkeimmistä uuden sukupolven suomalaisista elokuvantekijöistä. Halonen on luonut uraansa kuuntelemalla ja dokumentoimalla niitä joiden ääni ei ole helposti kuultavissa. Häntä pidetään tiedonjanoisena ja rohkeana dokumentaristina, jolle elokuvan tekeminen ja humanitäärinen toiminta kuuluvat erottamattomasti yhteen.


Thessalonikin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 7.3.-16.3.2008 järjestyksessään kymmenennen kerran. Festivaalista on tullut maailmalla yksi merkittävimmistä dokumenttielokuvafestivaaleista. Halosen Tribuutin ohella ohjelmistossa on myös toinen Tribuutti amerikkalaiselle ohjaaja-parille Joe Berlingerille ja Bruce Sinofskylle. Heidän tuotantoaan on mm. maailmalla menestyneet dokumenttielokuvat Paradice Lost ja Metallica – Some Kind of Monster. Aiempina vuosina Trtibuutin osakseen saaneita ohjaajia ovat olleet mm. Werner Herzog, Joris Ivens, Kim Longinotto, Pirjo Honkasalo ja David ja Albert Maysles.Halosen uusin elokuva Pyhän kirjan varjo sai Suomessa elokuvateatteri ensi-illan 29.2. Elokuvasta on tulossa yksi kaikkien aikojen levinneimmistä suomalaiselokuvista. Elokuva kiertää laajasti myös elokuvafestivaaleilla ja osallistuu maaliskuun aikana kuudelle eri festivaalille, eli Tempo elokuvafestivaalille Tukholmassa, Eurodoc -dokumenttielokuvafestivaalille Oslossa, Tampereen elokuvajuhlille, Prahan One World –elokuvafestivaalille, Thessalonikin dokumenttielokuvafestivaalille sekä Nicosian ensimmäisille dokumenttielokuvafestivaaleille. Thessalonikissa Halonen luennoi elokuvan tekemisestään ja pitää Master Class-luentotilaisuuden työstään Kyproksen Nicosian dokumenttielokuvafestivaalilla.


Halosen uusin elokuva Pyhän kirjan varjo on tutkimusmatka suuryritysten moraaliin ja kuinka ne ahneuden nimissä pitävät diktatuureja hengissä.

 

Lue lisää
Thessalonikin dokumenttielokuvafestivaali »
Pyhän kirjan varjo »
Art Films »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu