Uutiset

RISTO RÄPPÄÄJÄLLÄ JO YLI 100 000 KATSOJAA!

 

(3.3.2008)

Jo kolmatta viikkoa Suomen ylivoimaisesti katsotuin elokuva on Mari Rantasilan ohjaama satumainen musiikkikomedia Risto Räppääjä. Risto Räppääjä rikkoi kuluneena viikonloppuna maagisen 100 000 katsojan rajan –­ vain 17 päivää ensi-iltansa jälkeen.

Elokuvan on tähän mennessä nähnyt elokuvateattereissa - ennakkoon myydyt näytökset mukaan lukien - jo 103.907 katsojaa.

Risto Räppääjä -elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan alkuperäiskäsikirjoitukseen, jonka pohjana ovat viitteen omaisesti kirjat Risto Räppääjä ja Nuudelipää sekä Risto Räppääjä ja pakastaja-Elvi. Mari Rantasila on ohjannut elokuvan pitkänä esikoiselokuvanaan. Elokuvan pääosissa ovat 11-vuotiaat Niilo Sipilä ja Mimmi Lounela. Muissa rooleissa esiintyvät Annu Valonen, Ulla Tapaninen ja Martti Suosalo. Elokuvan tuottivat Rimbo Salomaa ja Lasse Saarinen.

EMIn uusi lastenlevymerkki Ipanapa Records on julkaissut Risto Räppääjä -elokuvan soundtrackin. Musiikkielokuvan soundtrack-levyn sävellyksistä vastaa Iiro Rantala ja sanoituksista Sinikka ja Tiina Nopola. Levyllä on yhteensä 15 kappaletta.************
KINOTAR OY on yksi Suomen suurimmista elokuvatuotantoyhtiöistä ja se tuottaa 5-7 elokuvaa vuodessa. Lasse Saarinen perusti Kinotar Oy:n vuonna 1994. Viimeisen 12 vuoden aikana Kinotar on tuottanut kahdeksan pitkää elokuvaa ja yli 50 dokumenttia ja lyhytelokuvaa. Kinottaren elokuvia on palkittu monilla kotimaisilla ja kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.Nordisk Film on osa Egmont-konsernia, ja maailman vanhin elokuvayhtiö joka täytti 100 vuottaa vuonna 2006. Nordisk kehittää, tuottaa ja jakelee liikkuvaa kuvaa aktiivisesti Pohjoismaissa. Yhtiön toiminta käsittää elokuvia, animaatioita, mainoksia, musiikkivideoita, videoita, DVD:itä, sekä TV- ja elektroniikkapelejä. Nordisk Filmillä on SONY PlayStationin levitysoikeudet ja se omistaa elokuvateattereita Tanskassa ja Norjassa. Nordisk Film omistaa myös jälkituotantoyhtiöitä, filmilaboratorioita sekä radio- ja televisiolähetysstudioita. Nordisk Film omistaa 30 % Matila Röhr Productions tuotantoyhtiöstä ja 50 % Solar Filmsistä. Vuonna 2006 Nordisk Filmin palveluksessa oli 1150 työntekijää ja liikevaihto oli 352 miljoonaa euroa.

 

Lue lisää
Käy kuuntelemassa elokuvan laulu " Ei hassumpaa" »
Risto Räppääjä »
Lue Risto Räppääjä -kiertuepäiväkirjaa »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu