Uutiset

MENOLIPPU MOMBASAAN tuplapalkinnoille!

 

(21.11.2002)

Hannu Tuomaisen ohjaama ja Cinemaker Oy:n tuottama elokuva MENOLIPPU MOMBASAAN on voittanut pääpalkinnon Norjassa viime sunnuntaina päättyneillä
FABUn kansainvälisissä lasten- nuorten- ja perhe-elokuvien festivaaleilla. ”Elokuva joka kaikkien pitäisi ehdottomasti nähdä”, todetaan juryn lausunnossa.

Pääpalkinto on arvoltaan 10.000 dollaria, ja se on tarkoitettu suunnattavaksi palkitun elokuvan levityksen tukemiseen Norjassa. Pääpalkinnon lisäksi Mombasa voitti yleisöpalkinnon noin 50 festivaaliin osallistuneen elokuvan joukosta.

”Tosi positiivinen yllätys”, toteaa ohjaaja Tuomainen. ”Yleensä Mombasan kaltaiset suurelle yleisölle suunnatut elokuvat jäävät vaille festivaalipalkintoja. Toisaalta viime kuussa Lübeckissä Pohjoismaisen elokuvan festivaaleilla Mombasa sai kunniamaininnan jossa ykskantaan suositeltiin elokuvan hankkimista levitykseen Saksaan, saman suuntaisine lausuntoineen: `elokuva jossa on sisältöä ja mutta joka myös viihdyttää´. Suomessakin, vaikka yleisö on löytänyt elokuvan, sen sisältö on jäänyt mediassa vähemmälle huomiolle. Meillä on vähän perinteitä elokuville joissa vakavasti otettavat sisällöt puetaan viihdyttävään ja koskettavaan muotoon” , pohtii Tuomainen.


Suomessa Menolippu Mombasaan sai ensi-iltansa 6.9. ja se edelleen levityksessä yli 20 kopiolla. Elokuvalla on nähnyt toistaiseksi noin 138.000 katsojaa.

Elokuvan kotisivut löytyvät osoitteesta www.menolippumombasaan.com - ja katsojien palaute on luettavissa VIERASKIRJA-sivuilla.


 

Lue lisää
Mombasan kotisivut »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu