Uutiset

Äiti ja pyöräretki palkittiin Tanskassa

 

(5.9.2007)

Olavi Linnan dokumenttihanke Äiti ja pyöräretki voitti 50.000 norjan kruunun (n. 8000 euron) kehittelytuen lauantaina Kööpenhaminassa. Pohjoismaisista elokuvakouluista tänä vuonna valmistuville tarkoitettuun Nordic Talents -pitchauskilpailuun oli tarjottu 26 suunnitteilla olevaa projektia, joista esiraati valitsi loppusuoralle 12 hanketta. Nämä esiteltiin elokuvarahoittajista koostuvalle raadille ja pääasiassa tuottajista ja elokuvaopiskelijoista koostuneelle 150 hengen yleisölle viikonloppuna. Pitchaamisella tarkoitetaan elokuva-alalla elokuvaidean tiivistä esittelyä esimerkiksi potentiaaliselle rahoittajalle.

Olavi Linna valmistuu dokumenttiohjaajaksi Tanskan elokuvakoulusta. Hänen elokuvansa kertoo äitinsä kanssa asuvasta nelikymppisestä miehestä, joka käy työssä pikkukaupungin betonitehtaassa ja harrastaa vapaa-aikanaan kuntopyörällä ajoa. Mies on polkenut elämänsä aikana kuntopyörällä noin 72 000 kilometriä eli alun kuudetta kertaa maailman ympäri. Lopulta koittaa hetki, jolloin hän päättää äitinsä tuuppaamana ja naapurin tädin kannustamana lähteä synnyinkodistaan ja tehdä pyöräretken oikeassa maailmassa. Elokuvan tuottaa tanskalainen Cosmo Films.

Kilpailun ensimmäisen palkinnon sai tanskalaisen David Adamin Who´s Afraid of Virginia Dentata? Se on fantasiakomedia 16-vuotiaasta lesbovampyyrista, jota kiusataan koulussa. Pääpalkinto on 250 000 Norjan kruunun kehittelytuki. Tuet myöntää pohjoismainen elokuva- ja tv-rahasto.

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu