Uutiset

FC VENUS ja LIUKU SYVYYKSIIN palkittiin Santanderin urheiluelokuvafestivaaleilla Espanjassa

 

(24.11.2006)

Kaksi suomalaista elokuvaa, jalkapallokomedia FC Venus ja vapaasukelluksesta kertova vedenalaisdokumentti Liuku syvyyksiin palkittiin kuluneella viikolla Espanjassa Santanderin urheiluelokuvafestivaalilla. FC Venus voitti palkinnon parhaasta joukkuehengen kuvaamisesta - The Sports Team Value Prize ja Liuku syvyyksiin –dokumentti The Human Value Prize –erikoispalkinnon.

Talent Housen tuottaman FC Venus -elokuvan on ohjannut Joona Tena. Elokuvan alkuperäisaihe on Joona Tenan ja juonen alkuperäisidea Perttu Lepän. Käsikirjoituksen ovat tehneet Katri Manninen, Outi Keskevaari ja Joona Tena. Rooleissa nähdään mm. Minna Haapkylä, Petteri Summanen, Laura Malmivaara, Lotta Lehtikari, Taneli Mäkelä ja Miia Nuutila. Viime jouluna ensi-iltansa saanut elokuva keräsi elokuvateattereissa 235 000 katsojaa.

Liuku syvyyksiin –dokumenttielokuva kertoo vapaasukeltaja Topi Lintukankaasta, joka ensimmäisenä ihmisenä maailmassa sukelsi yli 60 metrin syvyyteen ilman hengityslaitetta, räpylöitä tai muita apulaitteita. Ari Heinilän ohjaama ja MRP Matila Röhr Productions Oy:n tuottama dokumenttielokuva on palkittu aiemmin myös World Festival of Underwater Pictures –festivaalilla, jota pidetään maailman tärkeimpänä vedenalaisten elokuvien festivaalina. Elokuva julkaistaan Suomessa DVD:nä joulukuun alussa.

Talent House on osa MRP Matila Röhr Productions Oy –tuotantoyhtiötä. Palkinnot otti festivaalilla vastaan MRP:n toimitusjohtaja, tuottaja Marko Röhr.

Lisätiedot:
www.santander-festicinecantabria.com


MRP Matila Röhr Productions Oy on Suomen suurin elokuvatuotantoyhtiö, joka on tuottanut yhteensä yli 30 elokuvaa, tv-sarjaa ja dokumenttia. MRP:n aikaisempia tuotantoja ovat mm. elokuvat Äideistä parhain, 9. komppania, Rukajärven tie, Kuutamolla sekä Rölli ja metsänhenki. Yhtiön omistavat tuottajat Marko Röhr ja Ilkka Matila sekä Nordisk Film. MRP-konserniin kuuluvat myös tuotantoyksiköt Fantasiafilmi ja Talent House, joiden aikaisempia tuotantoja ovat mm. elokuvat Lupaus, FC Venus ja Helmiä ja sikoja. Lisätiedot www.matilarohr.com.

 

Lue lisää
Santanderin urheiluelokuvafestivaalit »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu