Uutiset

A. Film on Eroopan animaatiomestari!

 

(12.10.2006)

Rumasta ankanpojasta Lentäjän poikaan!

A. Film, joka on osa Nordisk Filmiä, on valittu Euroopan korkeimman animaationpalkinnon saajaksi. A. Film on vastaanottanut vuoden 2006 parhaan tuottajan Cartoon-palkinnon Paussa, Ranskassa. Joka vuosi animaatioyhtiöt, TV-kanavat, levittäjät ja muut tahot palkitsevat animaatioyhtiön, joka on panostanut eniten eurooppalaiseen animaatioon.

A. Film on menestynyt myös Euroopan ulkopuolella. Yhtiön tuottama Ruma Ankanpoikanen ja MINÄ (Ugly Dyckling and ME!) on myyty Kanadaan ja neuvottelut myynnistä USA:han ja muihin maihin ovat käynnissä. Jo ennen valmistumistaan Ruma ankanpoikanen ja MINÄ oli myyty Saksaan, Slovakiaan, ent. Jugoslaviaan, Ruotsiin, Suomeen, Norjaan, Islantiin, Ranskaan, Hollantiin, Brasiliaan, Tsekkeihin, Itävaltaan, Unkariin, Indonesiaan, Puolaan, Portugaliin, Venäjälle, Turkkiin, Kiinaan, Thaimaahan ja Meksikoon.

Ruma ankanpoikanen ja MINÄ osallistui syyskuussa ainoana tanskalaisena elokuvana Toronton elokuvafestivaaleille. A. Film on aikaisemmin tuottanut mm. menestyselokuvat Terkel in Trouble, Apua! Olen kala (Help! I’m a fish) sekä Asterix ja viikingit.

Ruma ankanpoikanen ja MINÄ -elokuvan ovat ohjanneet Michael Hegner ja Karsten Kiilerich. Elokuvan teko vei yli 2 vuotta ja maksoi hieman yli 6 miljoonaa euroa. Ruma ankanpoikanen ja MINÄ on epäsovinnainen tulkinta H. C. Andersenin rakastetusta sadusta. Elokuvan Suomen ensi-ilta on 2.2.2007.

A. Film on yhteistyössä Anima Vitaen kanssa käynnistänyt myös valtavan suomalaisen animaatio-yhteistyöprojektin Lentäjän poika (työnimellä Tie tähtiin), joka saa ensi-iltansa jouluna 2008. Lentäjän pojan toisena ohjaajana on Kari Juusosen ohella Ruman ankanpoikanen & MINÄ -elokuvan ohjaaja Michael Hegner.

Elokuvasäätiö on myöntänyt Lentäjän poika -lastenanimaatiolle 500.000 euroa tuotantotukea. Isättä kasvaneen poropojan seikkailu tulee valmistuessaan olemaan Suomen kallein elokuva. Tietokoneanimaation kokonaiskuluiksi on ilmoitettu 6,1 miljoonaa euroa. Rahoittajana on myös Yleisradio. Elokuvan tuottavat Hannu Tuomainen ja Petteri Pasanen. Animaatiotyöstä vastaa Anima Vitae -studio.


 

Lue lisää
Ruma ankanpoika & MINÄ »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu