Uutiset

Parfyymi tekee loistavaa tulosta

 

(25.9.2006)

Perfume: The Story of a Murderer

Tom Tykverin ohjaama Parfyymi (Das Parfum) keräsi avausviikonloppunaan Saksassa huimat 1,05 miljoonaa katsojaa ja 7,5 miljoonaa euroa neljänä päivänä. Parfyymista tulee väistämättä tämän vuoden katsotuin kotimainen elokuva Saksassa. Toisen viikonlopun jälkeen Parfyymi on noussut avauselokuvien parhaimmiston seuraan eli Ice Age 2:n, Kuolleen miehen kirstun ja Da Vinci -koodin rinnalla. Kotimaan lisäksi elokuva tekee loistavaa tulosta myös muualla Euroopassa. Suomessa Parfyymi nähdään alkuvuodesta 2007.

Saksalaisen Patrick Süskindin suosittuun romaaniin perustuva elokuva kertoo kalamuijan äpärästä, jota on siunattu erityislaatuisella hajuaistilla. Vuonna 1738 syntynyt Jean-Babtiste Grenouille (Ben Wishaw) on rujo ja rakkaudeton mies, joka päättää kehittää parfyymin, enkelin tuoksun, joka saisi koko maailman lankeamaan polvilleen hänen eteensä. Sitä varten hänen täytyy varastaa itselleen täydellisen neitsyen tuoksuva sielu. Parfyymi on ilmestynyt kesäkuussa uusintapainoksena.

Vuonna 1985 ilmestynyt Parfyymi oli aikansa suuria merkkiteoksia ja maailmanlaajuinen menestysteos: se on käännetty 45 kielelle ja sitä on myyty 15 miljoonaa kappaletta. Kirjan pohjalta tehtävä elokuva on tapaus jo ennen ensi-iltaansa, sillä julkisuudesta vetäytynyt Patrick Süskind kieltäytyi pitkään antamasta elokuvaoikeuksia.

Tom Tykverin hieno, intensiivinen elokuvatoteutus on yhtä aikaa raadollinen ja hämmentävän kaunis. Elokuvan pääosassa on Ben Wishaw, joka tulkitsee merkillistä Jean-Babtiste Grenouillea monikasvoisesti. Dustin Hoffman nähdään mainiossa roolissa hajuvesimestarina. Muissa rooleissa mm. Alan Rickman ja Rachel Hurd-Wood.

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu