Uutiset

Bio Rexissä digitaalisen elokuvan erikoispäivä 17.11.2005

 

(9.11.2005)

OHJELMISTOSSA TUOREITA KOTIMAISIA DOKUMENTTEJA JA ELOKUVIA

Elokuvateattereiden digitaalinen tulevaisuus esittäytyy yleisölle torstaina 17.11., kun elokuvateatteri Bio Rexissä esitetään uusia kotimaisia elokuvia täyden 2k-resoluution digitaalisella projektorilla. Huippuprojektori käyttää D-ILA-tekniikkaa ja tarjoaa ainutlaatuisen kuvatarkkuuden. Kaikki päivän aikana nähtävät elokuvat esitetään digitaalisesti. Lippujen hinta on 4 euroa, lyhytelokuvat ilmaiseksi pitkän yhteydessä.

OHJELMA:

KLO 17.00 TORJUTUT MUISTOT
Imbi Pajun käsikirjoittama ja ohjaama Torjutut muistot on historiallispsykologinen dokumentti, joka tarkastelee ohjaajan äidin ja hänen kaksoissiskonsa painajaismaisia muistoja Stalinin totalitaarisen hallinnon ajalta. Stalinismin, neuvostomiehityksen ja terrorin olosuhteissa kasvaneille naisille muistojen torjuminen oli ainoa itsepuolustuskeino. Tuotanto Fantasiafilmi Oy (2005). Kesto 58 min. Liput 4 euroa.

KLO 18.00 LUMOTTU LAPSI
Lumottu lapsi on Marikki Hakolan ohjaama koko perheen fantasiaelokuva. Tarinassa pieni poika kohtaa ajattelemattomien ja ilkeiden tekojensa seuraamukset: tutut esineet, pihapiirin kasvit ja eläimet päättävät antaa pojalle opetuksen. Tuotanto Kroma Productions Oy (2004). Kesto 47 min. Liput 4 euroa.

KLO 19.00 BUTTERFLY LOVERS
Butterfly Lovers on Marikki Hakolan ohjaama tanssi- ja musiikkielokuva, joka pohjautuu muinaiseen kiinalaiseen legendaan "Liang Shan Bon ja Zhu Ying Tain rakkaustarina". Elokuvassa yhdistyvät kiinalainen viulukonsertto ja moderni koreografia sekä Kiinassa, Uudessa Seelannissa ja Suomessa toteutettu kuvasto vaikuttavaksi kokonaisuudeksi. Tuotanto Kroma Productions Oy (2005). Kesto 29 min. Liput 4 euroa, ilmaiseksi Lumottu lapsi –elokuvan lipun ostajille ja kutsuvieraille.

KLO 20.00 LIUKU SYVYYKSIIN – DEEP BREATH
Ari Heinilän ohjaama dokumenttielokuva Liuku syvyyksiin kertoo vapaasukeltaja Topi Lintukankaasta, joka ensimmäisenä ihmisenä maailmassa sukelsi yli 60 metrin syvyyteen ilman hengityslaitetta, räpylöitä tai muita apulaitteita. Visuaalisesti huikaiseva dokumentti kertoo millä keinoilla Lintukangas pyrkii mielen ja kehon täydelliseen hallintaan ja kohti uusia syvyyksiä. Dokumentti voitti Prix Planete Thalassa –palkinnon World Festival of Underwater Pictures –festivaalilla, jota pidetään maailman tärkeimpänä vedenalaisen elokuvan festivaalina. Tuotanto MRP Matila Röhr Productions Oy (2005). Kesto 52 minuuttia. Liput 4 euroa.

KLO 21.00 KROOLI
Palkitun PV Lehtisen (mm. Hyppääjä) ohjaama Krooli on visuaalinen ja herkän runollinen tarina uimarin suhteesta veteen. Nuori kilpauimari, Sirja Luomaniemi, kohtaa mielikuvissaan maailman nopeimman naisuimarin ja kisaa häntä vastaan. Krooli tapahtuu miltei kokonaan vedessä tai sen äärellä. Se pohtii mielikuvien kautta veden merkitystä uimisen filosofiassa. Tuotanto MRP Matila Röhr Productions Oy (2005). Kesto 26 min. Liput 4 euroa, ilmaiseksi Liuku syvyyksiin –elokuvan lipun ostajille.

Lipunmyynti: elokuvateatteri Bio Rex puh. 0201 555 800, Mannerheimintie 22-24.

Lasipalatsissa sijaitseva klassinen Bio Rex on yksi Helsingin vanhimpia elokuvateattereita. Bio Rexissä ovat saaneet ensi-iltansa niin Tuntematon sotilas kuin legendaariset Uunot ja Bonditkin. Vuonna 2004 Bio Rexin toiminta siirtyi Digital Cinema Matila & Röhr Oy:n hallintaan. Yrityksen omistavat elokuvatuottajat Ilkka Matila ja Marko Röhr. Tänä päivänä Bio Rex on aitiopaikka kotimaiselle ja eurooppalaiselle elokuvalle sekä elämyksellisille yritystapahtumille ja seminaareille Helsingin sydämessä. Elokuvan teemaan pohjautuvilla suosituilla yleisöluennoilla Bio Rex on luonut Helsinkiin uuden tavan nauttia elokuvasta. Lipunmyynti puh. 0201 555 800, ohjelmisto www.biorex.lasipalatsi.fi


 

Lue lisää
Bio Rex »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu